08-02-2023

Anon M4 & M4S goggle met Perceive lenzen

Op zoek naar een nieuwe skibril? De populaire Anon M4 heeft een kleinere versie gekregen: de Anon M4S. Met magnetisch wisselbare en krasvaste Perceive lenzen.

De Anon M4 is een grote goggle met verwisselbare lenzen die gebruik maken van Magna-Tech, magneten om gemakkelijk van de ene lens naar de andere te wisselen. Hij heeft het breedste gezichtsveld, dankzij zijn zeer brede pasvorm. Hier komt dit seizoen de Anon M4S, een kleinere versie van deze fantastische goggle bij.

Het frame van de M4 is ongeveer 1 cm breder dan dat van de M4S. Beide worden geleverd met een Polartech driedubbele laag foam tussen je gezicht en het frame. Ze zijn beide voorzien van Magna-Tech, waardoor je de lenzen makkelijk kunt verwisselen als de weersomstandigheden veranderen. Tot slot hebben ze allebei een MFI interface, waarmee je MFI maskers op je goggle kunt aansluiten op winderige of besneeuwde dagen.

Elke M4 of M4S goggle wordt geleverd met een reserve lens en een MFI masker.

Cylindrical of toric lens?

Zowel de Anon M4S als de M4 bieden je de keuze tussen torische en cilindrische lenzen, afhankelijk van de stijl die je mooi vindt. Er zijn echter ook enkele verschillen tussen deze twee, naast het uiterlijk.

Cylindcial lens

Het oppervlak van cilindrische brillenglazen is alleen op de horizontale as gebogen, zodat ze zich goed om het gezicht sluiten terwijl ze verticaal vlak blijven. Cilindrische brillenglazen hebben een meer retro-look en hebben vaak de voorkeur vanwege hun stijlpunten.

  • Cylindrische lenzen kunnen iets dichter bij het gezicht zitten, waardoor ze een groot gezichtsveld bieden met een kleiner brilprofiel.
  • De platte vorm van een cilindrische lens biedt de mogelijkheid voor meer ventilatie aan binnenkant van een bril.
  • Minder dure cilindrische lenzen die gemaakt zijn van gestanste platen kunnen vervorming veroorzaken waardoor je ogen vermoeid raken. De Anon M4 en M4S geïnjecteerde cilindrische lenzen hebben taps toelopende randen die vervorming helpen voorkomen en de ogen minder vermoeien.
  • In sommige gevallen kan het gezichtsveld van cilindrische lenzen van boven naar beneden minder zijn dan dat van torische lenzen.

Toric lens

TToric lenzen combineren de beste eigenschappen van cilindrische en sferische lenzen. Torische lenzen buigen horizontaal en verticaal, maar de verticale curve is minder uitgesproken dan die van een sferische lens om de ventilatie van de bril te verbeteren.

  • De vorm van torische lenzen vermindert perifere vervorming aanzienlijk voor een maximaal helder zicht.
  • Torische lenzen bieden voldoende ruimte tussen het gezicht en de lens, wat zorgt voor meer ventilatie en minder kans op beslaan, terwijl het perifere gezichtsveld maximaal is.

Anon Perceive lens tinten & kleuren

Anon's eigen goggle lens technologie heet Perceive. Perceive goggle lenzen verbeteren het contrast en de helderheid op elk kleurniveau, zodat skiërs en snowboarders het meest nauwkeurige zicht en de meest nauwkeurige waarneming van de omgeving krijgen, ongeacht de licht- en weersomstandigheden.

Anon Perceive lenzen zijn verkrijgbaar in verschillende tinten, elk speciaal gemaakt voor een andere VLT toestand. De kleur van een brillenglas hangt vaak samen met de tint, in die zin dat brillenglazen met een lagere VLT gewoonlijk donkerder van kleur zijn. Ook kunnen brillenglazen die bedoeld zijn voor gebruik bij fel licht een spiegelende afwerking hebben om licht te weerkaatsen, schittering te verminderen en vermoeidheid van de ogen in zonnige omstandigheden tegen te gaan.

Sunny Collection

  • PERCEIVE Sunny Onyx (6% / S4)
  • PERCEIVE Sunny Red (14% / S3)
  • PERCEIVE Sunny Bronze (17% / S3)

Variable Collection

  • PERCEIVE Variable Violet (34% / S2)
  • PERCEIVE Variable Green (22% / S2)
  • PERCEIVE Variable Blue (21% / S2)

Cloudy Collection

  • PERCEIVE Cloudy Pink (53% / S1)
  • PERCEIVE Cloudy Burst (59% / S1)
  • PERCEIVE Cloudy Night (72% / S1)


Read all about it!

Check hieronder andere recente blog posts..

Schermafbeelding 2022-10-13 om 13.21.31

Binnenkort richting de bergen? Dan is een goede inpaklijst een fijne start. Hieronder vind je alle essentials voor jouw snowboardvakantie.

burton-kerst

In de Kerstvakantie is Down Town natuurlijk gewoon geopend. Met koopavond op de donderdag, maar even opletten, de Kerstdagen en op Nieuwjaarsdag zijn we gesloten!

snowboard-advies-op-afspraak

Vanaf nú is het mogelijk om een afspraak te plannen voor jouw snowboard advies in de winkel! Je kunt via de link hieronder kiezen voor advies over snowboards, bindingen, boots, helmen en goggles. Dan krijg je 100% tijd van Tom, Pieter of Giel.

TryBeforeYouBuy_1080x1080_1

Voor je koopt een snowboard testen? Dat kan! Vrijwel al onze merken vind je terug op de snowboard testavonden! Test hier je nieuwe snowboard en bevalt het board goed, dan koop je hem in de shop. Het mooiste is, wij betalen je testkaartje!

Kom je schoen zetten!

Sinterklaas is in het land en je vanaf nu je schoen komen zetten bij Down Town! Snowboardschoen, skateschoen, of een skate, zet hem in onze schoenenkast en op 5 december is je schoentje gevuld door de Sint en zijn Pieten!

dear-rider

Ter ere van alle sneeuwval hebben we donderdag 9 november een extra koopavond én filmavond met de docu Dear Rider op groot scherm in onze werkplaatsbar.

Winteropening!

Het winter seizoen is weer aangebroken, dus is er natuurlijk weer een jaarlijkse winteropening! Lees hieronder meer over verschillende acties, die je niet wil missen!