14-02-2023

thirtytwo boot aantrekken

Waar moet ik op letten bij het passen van snowboardschoenen?

Je snowboardschoenen zijn het belangrijkste onderdeel van je snowboardset, pasvorm is belangrijk en de maat is derhalve ook superbelangrijk voor de juiste schoen. Alle schoenen die wij verkopen kunnen we in de winkel voor je verwarmen zodat ze direct naar jouw voet gaan staan. Maar als je online beteld let dan in ieder geval op dat je de juiste maat neemt!

We geven de Europese schoenmaten weer, maar deze kan variëren per merk. Het beste is om je voet op te meten in centimeters, de lengte van je schoen in cm is gelijk aan de mondopoint maat. Je meet de lengte het beste door je hak tegen een hard iets (de muur) te zetten en rechtop te gaan staan. De maattabel met mondopoint maten voor deze schoen vind je als afbeelding terug bij de productafbeeldingen.

Wanneer je je schoenen binnenkrijgt en voor het eerst aantrekt zulen ze strak voelen. Veter je schoenen HELEMAAL zoals je met snowboarden zou doen. Ga dan rechtop staan, met je knieën gestrekt, je voelt nu als het goed is de voorkant van de binnenschoenen. Wanneer je goed door je knieën zakt zullen je voeten wat naar achteren schuiven in de schoen en voel je de voorkant nét niet meer, of je kietelt deze nog. Dit is de juiste maat. Wanneer je de schoenen een paar dagen gedragen hebt zullen ze meer naar je voet gaan staan en ietsjes ruimer zijn.

Download hier een stappenplan voor het passen van je snowboardschoenen.

Hoe weet ik welke maat schoenen ik moet kopen

Maten kunnen verschillen per merk dus de juiste maat kiezen kan moelijk zijn zeker als je ervoor kiest om schoenen online te bestellen. Je vind onder aan onze blog de maattabellen van een aantal merken.

Bij alle merken staat er een mondopoint in de maattabel, dit is een maat die de lengte van je voet in cententimeters weergeeft. Dus wanneer jou voet 31 centimeter lang is heb jij waarschijnlijk de mondopoint maat 31 nodig.

Maattabellen snowboardschoenen

Hieronder vind je een overzicht van alle maattabellen voor snowboardschoenen. Let op, er is een verschil tussen heren en dames maten in Amerikaanse (US) en Engelse (UK) maten. De dames maat US10 is bijvoorbeeld gelijk aan de Europese maat 41, terwijl de heren maat US10 gelijk is aan maat 43. Ook zitten hier variaties in per merk. Dit is de reden dat wij altijd werken met de mondopoint maat, dit is de centimeter maat van de binnenzool en dus het meest maatvast van alle opgegeven maten.

Maatabel ThirtyTwo snowboardschoenen

Hieronder vind je de maattabellen voor ThirtyTwo boots. Zowel voor dames als heren snowboardschoenen.

Maattabel ThirtyTwo heren snowboardschoenen

Maattabel ThirtyTwo heren snowboardschoenen

Maattabel ThirtyTwo dames snowboardschoenen


Maatabel Nidecker snowboardschoenen

Hieronder vind je de maattabellen voor Nidecker boots. Zowel voor dames als heren snowboardschoenen.

Maattabel Nidecker heren snowboardschoenen

Maattabel Nidecker dames snowboardschoenen


Maatabel Burton snowboardschoenen

Hieronder vind je de maattabellen voor Burton boots. Zowel voor dames als heren snowboardschoenen.

Maattabel Burton heren snowboardschoenen

Maattabel Burton dames snowboardschoenen


Maatabel Vans snowboardschoenen

Hieronder vind je de maattabellen voor Vans boots. Zowel voor dames als heren snowboardschoenen.

Maattabel Vans heren snowboardschoenen

Maattabel Vans dames snowboardschoenen


Maatabel DC snowboardschoenen

Hieronder vind je de maattabellen voor DC boots. Zowel voor dames als heren snowboardschoenen.

Maattabel DC heren snowboardschoenen

Maattabel DC dames snowboardschoenen


Read all about it!

Check hieronder andere recente blog posts..

Mega Extreme Super SALE Ultra

De hardste snowboardsale van Europa vind je nú bij Down Town. We hebben al dikke kortingen op de producten, maar met de juiste code krijg je nog eens extra winkelwagenkorting BOVENOP de al lopende kortingen. Wees er snel bij, want op=op!

ontwerp-the-down-town-delta

2 winters geleden lanceerden we ons eerste eigen snowboard, de Down Town Delta. Vuig zorgde voor de graphics en THE boardscompany perstte ons board. 2 jaar later is het tijd voor een nieuwe print en jij kan die ontwerpen!

Schermafbeelding 2022-10-13 om 13.21.31

Binnenkort richting de bergen? Dan is een goede inpaklijst een fijne start. Hieronder vind je alle essentials voor jouw snowboardvakantie.

burton-kerst

In de Kerstvakantie is Down Town natuurlijk gewoon geopend. Met koopavond op de donderdag, maar even opletten, de Kerstdagen en op Nieuwjaarsdag zijn we gesloten!

snowboard-advies-op-afspraak

Vanaf nú is het mogelijk om een afspraak te plannen voor jouw snowboard advies in de winkel! Je kunt via de link hieronder kiezen voor advies over snowboards, bindingen, boots, helmen en goggles. Dan krijg je 100% tijd van Tom, Pieter of Giel.

Kom je schoen zetten!

Sinterklaas is in het land en je vanaf nu je schoen komen zetten bij Down Town! Snowboardschoen, skateschoen, of een skate, zet hem in onze schoenenkast en op 5 december is je schoentje gevuld door de Sint en zijn Pieten!

TryBeforeYouBuy_1080x1080_1

Voor je koopt een snowboard testen? Dat kan! Vrijwel al onze merken vind je terug op de snowboard testavonden! Test hier je nieuwe snowboard en bevalt het board goed, dan koop je hem in de shop. Het mooiste is, wij betalen je testkaartje!