• 073 737 03 83
  • Beste prijs garantie
  • Gratis verzending vanaf € 50,-

Shoptrip – 12 t/m 19 januari 2019

Shop Trip 2019 - Sestriere - Downtown.nl

Snowboards testen in het Italiaanse poeder paradijs


Voor het eerst in jaren is er weer een officiële Down Town winkelreis! Door alle verhuizingen en verbouwingen is het er een paar jaar niet van gekomen, maar dit jaar doen we een topper. Giel was vorig jaar met Rome snowboards in Sestrière en wat is het daar te gek! Heerlijke bergen, bijna de hele winter top condities, goede sfeer en Italiaans eten en drinken. Wij gooien testmateriaal, gezellige mensen, clinics en een goodiebag in de mix en je hebt een topvakantie!

Het gebied
We gaan naar het Italiaanse Sestrière. Dit dorp ligt in de Italiaanse Alpen op 2035 meter hoogte. Het is een van de plaatsen waar de Olympische Winterspelen plaats vonden in 2006. Sestrière maakt deel uit van het skigebied Via Lattea, wat in totaal uit 400 kilometer piste bestaat.

Het gebied heeft ook een eigen funpark en mocht de sneeuw tegenvallen vind je hier een mooie kickerlijn en verschillende rails. Maar zoals de locals zelf zeggen: “tsja, we bouwen het park 5 of 6 keer per jaar opnieuw op, maar meestal is het een paar dagen later weer volgesneeuwd..”

Naast de pistes en het park zijn er heel veel freeride mogelijkheden. Hiervan gaan ook we profiteren en er zal minstens één tocht met Italiaanse gidsen zijn.

Skigebied Sestrière


Verblijf / appartement
De hele groep verblijft in appartementen Chalet WeAl, van eigenaar en snowboarder in hart en nieren Luca. Dit is 100 meter vanaf de lift, dus 's ochtends kun je als een van de eersten naar boven.

In Chalet WeAl vind je een testruimte, waar je 's ochtends je board en bindingen op kunt pikken. Het chalet is verdeeld in appartementen voor 2, 4 of 6 personen. Je kunt als groep een appartement reserveren en anders word je op indeling in een van de appartementen geplaatst.

Er is ruimte voor 25 personen en vol=vol!


Test materiaal
In het chalet hebben we een demo kamer ingericht, je vind hier heel veel testmateriaal. Vooral veel snowboards, maar ook bindingen, boots en goggles kun je gratis uitproberen. Elke dag een ander board rijden? Geen probleem! Wij zijn erbij en kunnen je tips geven wat er bij je past qua rijstijl en houden het weer in de gaten zodat we je kunnen adviseren om een poederboard te nemen, of juist voor een park-plank te gaan.

De merken die mee zijn om te testen: Burton, Capita, DC snowboards, Electric goggles, Gnu, Lib Tech, Rome SDS en ThirtyTwo boots.

Wil je heel graag een specifiek board testen deze week van een van bovenstaande merken, of een ander merk? Geef het ons van tevoren door en wij doen extra hard ons best om er voor te zorgen dat ook dat snowboard voor je mee gaat.


Eten & drinken
De reis wordt geboekt op basis van logies. Er zal uiteraard een pizza en pasta avond zijn, maar deze is niet inbegrepen in de prijs. Hetzelfde geldt voor het ontbijt wat je zelf kunt kopen en klaarmaken, of je kunt met korting ontbijten bij ontbijtcafé Vergano voor de deur van het chalet. Dit wordt ter plekke met iedereen afgestemd.


Activiteiten
Tijdens de shopreis krijg  je verschillende (vrijblijvende) activiteiten voorgeschoteld. Naast het testen van boards kun je een tocht maken met Italiaanse gidsen. Daarnaast is er een wax-clinic, wordt er een avondje (snowboard)films gekeken en kun je er zelf voor kiezen om een sledehond tocht, of sneeuwscooter tocht te maken.

Het exacte programma wordt in Italië bekend gemaakt, dit is deels afhankelijk van de sneeuw condities. Is het park weer, dan wordt er waarschijnlijk een park sessie georganiseerd, ligt er 's ochtends een halve meter verse poeder dan wordt er de avond van te voren waarschijnlijk geen feestavond ingepland.


Vervoer en bagage shuttle
De bestemming bevindt zich op 1110 kilometer vanaf de winkel in Den Bosch. We zijn met een relatief kleine groep van 25 personen en iedereen kan zelf kiezen voor vervoer. Wij adviseren met de auto te gaan, of te vliegen op luchthaven Turijn.

Met de auto ben je ongeveer 11 uur onderweg (zonder tussenstops). Wanneer je meegaat en wil carpoolen dan brengen we iedereen graag met elkaar in contact.

Wil je vliegen, dan kun je dit het beste doen op vliegveld Turijn, vanaf hier zijn er goedkope shuttles beschikbaar naar Sestrière die er ongeveer een uur en 20 minuten over doen. Op het moment van schrijven waren vliegtickets retour van Eindhoven naar Turijn €120,-.

Voor beide gevallen bieden we een bagage shuttle aan. Je brengt van tevoren je snowboard en evetuele andere grote stukken bagage naar de winkel en die gaat in onze bus mee richting Italië. Je kunt op die manier relaxter met zijn 4en of 5en in je auto. Of je kunt vliegen met alleen je handbagage.

 


Data, prijzen en reserveren
Je komt aan op zaterdag 12 januari en verblijft t/m zaterdag 19 januari in Chalet WeAl.

Optie 1:6 dagen skipas
12 t/m 19 januari

Inclusief: Verblijf, skipas, testmateriaal, waxclinic, filmavond, goodie bag, Italiaanse gids en bagage shuttle.

€ 480,00

Optie 2: 7 dagen skipas
12 t/m 19 januari

Inclusief: Verblijf, skipas, testmateriaal, waxclinic, filmavond, goodie bag, Italiaanse gids en bagage shuttle.

€ 506,00

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en eindschoonmaak


Wil je reserveren? Dat kan heel gemakkelijk!  Mail naar info@downtown.nl met je naam, adres en telefoonnummer en hoeveel personen je komt. Dit mag ook op Whatsapp, of je kunt natuurlijk binnenlopen in de winkel. Wij sturen je vervolgens een betaallinkje en alle benodigde informatie.

Wil je op de hoogte blijven van alles over deze reis? Check dan ons Facebook event.

Laatst bekeken