Retouren & ruilen

Is een product dat je hebt ontvangen toch niet wat je er van verwacht, dan mag je dit uiteraard gewoon terugsturen. Je hebt 14 dagen de tijd om je artikel terug te sturen vanaf het moment dat je het ontvangt. Het artikel dat je retourneert moet compleet, niet gebruikt, gedragen of beschadigd zijn (passen mag uiteraard wel). De originele kaartjes en labels zijn nog bevestigd aan het artikel en het bevind zich nog in de originele verpakking.

Na ontvangst van je retour ontvang je je aankoopbedrag binnen 5 werkdagen terug via de betaalwijze waarmee je hebt betaald. Liever ruilen? Uiteraard geen probleem, dit kan je invullen op het retourformulier.

  1. Je kunt retourneren binnen 14 dagen. Het retoursturen van een pakket is op eigen kosten.
  2. Je ontvangt het aankoopbedrag terug binnen 5 werkdagen na retourontvangst, mits het product in originele staat is.
  3. Ruilen? Stuur je bestelling retour en vul het retourformulier in.
  4. Het is ook mogelijk om je bestelling in onze winkel te retourneren of te ruilen.

Retouradres

Wil je een pakket aan ons retour sturen, gebruik dan onderstaand adres:

Down Town
T.a.v. retouren
Graaf van Solmsweg 50-G
5222 BP Den Bosch
Nederland

Let op, verzending is op eigen kosten en voor eigen verantwoordelijkheid. Wij adviseren je om te kiezen voor een traceerbare verzending en het verzendbewijs goed te bewaren.

Terugbetaling bestelling

Nadat we je retourzending hebben ontvangen betalen we je binnen 5 werkdagen terug. Wij betalen altijd terug via het betaalmiddel waarmee je zelf de bestelling hebt geplaatst. Dus PayPal betalingen ontvang je retour op je PayPal rekening, iDeal betalingen ontvang je retour op je bankrekening en heb je bijvoorbeeld een VVV cadeaubon gebruikt dan wordt het tegoed hierop terug gestort.

Wij betalen altijd je aankoopbedrag inclusief onze standaardverzendkosten terug. Heb je gekozen voor een duurdere verzendwijze, bijvoorbeeld same-day delivery, of een andere verzender dan DPD, dan vergoeden wij deze meerprijs niet.

Omruilen van je bestelling

Wil je je bestelling omruilen voor een andere maat, kleur of een ander product? Vul dit in op het retourformulier. Het eerste ruilartikel sturen wij kosteloos naar je op (binnen Nederland en België). 

Let op! Als je iets wilt omruilen is het handig om zsm contact met ons op te nemen, zodat we je gewenste maat/artikel achter voor je achter kunnen houden om te voorkomen dat het is uitverkocht.

Status van je retour

Je kunt je retourzending volgen via je eigen tracking code, een retourzending vanuit Nederland of België duurt meestal 1 tot 3 werkdagen.

Na ontvangst verwerken wij je retour binnen 5 werkdagen, je krijgt direct na het terugbetalen of opsturen van je geruilde item een e-mail dat je retour is verwerkt.

Ruilen en retourneren in de winkel

Het is natuurlijk ook mogelijk om een artikel om te ruilen of te retourneren in onze winkel. Je kan hiervoor langskomen in onze winkel, ter plekke ruilen we je artikel voor een ander artikel. Voor adres en openingstijden zie onze contact pagina.

Let op: in de winkel kan geen geld retour worden gegeven als het gaat om online bestelde artikelen. Geld retour geschiedt altijd via je online betaalmethode. Je ontvangt wel altijd een bevestiging van je retour gebrachte spullen.

Herroepingsrecht

U heeft een afkoelingsperiode van 14 dagen om zonder opgaaf van redenen het product te retourneren, ingaande op de dag van ontvangst van het product. U heeft vanaf het moment van de retourmelding nog 14 dagen de tijd om het product terug te zenden.  Het product kan alleen ongebruikt en, indien mogelijk, in originele verpakking geretourneerd worden.